Ogólnie rzecz biorąc, gdy usuwasz klienta z portalu, MyDocSafe tworzy „bezpłatne konto” dla klienta, które jest zwykle puste (lub zawiera podpisane przez niego dokumenty). To konto będzie używane do archiwizacji dokumentów podpisywanych przez użytkownika.
Kiedy później ponownie zaprosisz klienta do innego portalu, jego darmowe konto pozostaje nienaruszone, więc w efekcie uzyskuje dostęp do nowego sefju: twojego portalu. Ich konto więc będzie składało się z dwóch oddzielnych obszarów:
darmowego konta
i portalu.
Przełączanie się między nimi odbywa się poprzez kliknięcie przycisku „Zmień”:

