Let op: sommige schermafbeeldingen tonen nog de Engelse interface; de vertaalde labels staan in de tekst.
Kijkt u liever? Deze korte video laat u alle stappen zien. U kunt ook de instructies hieronder lezen.
U kunt een bedrijfsrol zo beperken dat de leden alleen contacten met bepaalde tags zien. Een rol "Verkoop" [Sales] kan bijvoorbeeld potentiële klanten zien, maar niet uw bestaande klanten.
Geef uw contacten tags voordat u begint (zie Uw contacten ordenen met gekleurde tags).
1. Open de rol
Ga naar "Instellingen" [Settings] > "Bedrijfsrollen" [Company Roles] en klik op de rol die u wilt bewerken, of klik op "+" [+] om een rol aan te maken.
2. Schakel over naar aangepaste toegang
Klik op "Aangepaste toegang" [Custom access]. Aangepaste toegangsrechten vervangen de beheerderstoegang wanneer u opslaat. Controleer daarom ook de overige rechten van de rol.
3. Kies de tags
Klik onder "Algemeen" [General] > "Contacten" [Contacts] op "Aangepast" [Custom]. Vervolgens:
selecteert u bij "Tags" [Tags] de tags die deze rol mag zien;
kiest u bij "Toegang tot deze contacten" [Access to these contacts] het toegangsniveau, bijvoorbeeld "Lezen/schrijven" [Read/Write].
Contacten zonder een van de geselecteerde tags zijn verborgen voor deze rol. Klik op "Opslaan" [Save].
4. Wijs de rol toe
Ga naar "Instellingen" > "Bedrijfsgebruikers" [Company Users] en wijs de rol toe aan de teamleden die deze nodig hebben.
Goed om te weten: Toegang tot "Bedrijfstaken" [Company Tasks] vereist toegang tot "Contacten". Als u de contacten van een rol beperkt, controleer dan of de taken en voorstellen van die rol nog passend zijn voor de gebruikers ervan.

