Przejdź do głównej zawartości

Ustawianie uprawnień dla klientów (użytkowników klientów)

Uwaga: niektóre zrzuty ekranu pokazują jeszcze interfejs w języku angielskim; przetłumaczone nazwy podajemy w tekście.

Użytkownicy będący klientami to osoby, które będą otrzymywać dokumenty do podpisu, uzyskają dostęp do portali klientów i będą otrzymywać Twoje oferty.

Uprawnienia portalu klienta

Domyślnie Twoi klienci będą mieli „pełny dostęp do portalu”, co oznacza, że będą mogli

  • aby przesłać dokumenty,

  • pobieranie i przeglądanie dokumentów

  • usuń dokumenty

  • podpisz dokumenty, które zostały przez Ciebie wysłane

  • zaproś innych użytkowników do portalu

  • wypełniać formularze internetowe (jeśli istnieją w portalu) i

  • czatować z Tobą (jeśli czat został włączony)

Możesz ograniczyć te prawa dostępu, zmieniając je w panelu „Zarządzaj użytkownikami portalu”

mceclip1.png

Dostępność: plany Enterprise

Jako klient korporacyjny możesz zaprojektować własne zestawy uprawnień klienta. Są one przydatne, jeśli używasz portali do automatyzacji złożonych procesów wdrażania lub rejestracji klientów i chcesz ograniczyć dostęp do określonych kroków w przepływach pracy lub funkcjach.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?